Mallisopimukset ja lausekkeet

Kansainvälinen kauppakamari ICC tarjoaa kansainvälistä toimintaa harjoittaville tai siihen pyrkiville yrityksille mallisopimuksia ja -lausekkeita käytettäväksi. Sopimusmallit sisältävät muun muassa myyntiä, immateriaalioikeuksia, franchising- ja jakelutoimintaa koskevia sopimuspohjia. Helposti lähestyttävät mallisopimukset ja lausekkeet ovat ICC:n maailmanlaajuisen lainopillisten asiantuntijaverkoston laatimia ja ne tarjoavat neutraaleja sopimuspohjia käytettäväksi laajasti eri oikeudenkäyttöalueilla.

ICC Model Contracts and Clauses

Miksi valita ICC:n mallisopimukset ja lausekkeet?

 

ICC:n mallisopimukset ja lausekkeet ovat suunniteltu käytettäviksi kaikilla sektoreilla ja ovat muokattavissa vastaamaan asiakkaiden yksityiskohtaisia tarpeita. Mallien taustalla on ICC:n arbitraation yli vuosisadan mittainen kokemus riidanratkaisusta sekä kansainvälisten sopimusten tulkinnasta.

ICC:n yksi tärkeistä tavoitteista on edistää maailmankauppaa investoimalla riitojen ennaltaehkäisyyn ja ratkaisemiseen. ICC:n mallit toimivatkin myös neutraalina kansainvälisenä mallisopimusten vertailukohtana, joita voidaan hyödyntää kokeneidenkin oikeustieteen ammattilaisten välisissä neuvotteluissa.

Tutustu mallisopimuksiin